Sziklaforma-Stoneform
​www.sziklaforma.hu
Sziklaforma - Stoneform - Életre Kelt Valóság
Sziklaforma - Stoneform - Életre Kelt  Valóság

  Hasznos tanácsok falburkoló kivitelezéshez - Megrendelés - Szállítás - ÁSZF 

Megrendelés - Szállítás információ a lap alján !!!

A kőutánzatú burkolóelemek felragasztásához kizárólag S1 fagyálló flexibilis csemperagasztó ajánlott !!! 

Festett laza falazatra nem célszerű ráragasztani a díszkövet, előtte érdemes lekaparni a festékréteget azaz a filmréteget és javasolt a vakolaterősítés, mélyalapozás, tapadóhíddal bevonás stb... 

Közvetlen festett falra TILOS !!! felragasztani a falburkoló díszköveket mert a festék a falon egy filmréteg és a díszkő csak a filmrétegen lesz ami nem teherhordó és nem megfelelő a tapadás vagyis a díszkövet a festékre fogjuk ragasztani és nem a teherhordó falra. 

1. Beltéren teherhordó falról festék eltávolítása.

2. Tapadóhíddal vagy dryvitháló+csemperagasztóval bevonjuk a díszkővel burkolt falat...mélyalapozó használata kötelező.

3. Díszkő hátuljáról eltávolítjuk az esetleges poros, laza felületet gyökérkefével vagy drótkefével.

4. Mindig a díszkövet kenjük kőműves kanállal és nem fogas glettvassal. A beton falburkolóknak más a súlyuk mint a csempéknek.

Ha profik módján és hosszú távra tervezzük a látványt akkor tisztába kell lenni vele, hogy ez nem is olyan egyszerű hisz minden a kivitelezésen és a csemperagasztó választáson múlik hisz nem mindegy, hogy beltérre vagy kültérre ragasztunk. Nem általunk elvégzett munkákért, ismeretlen felhasznált anyagokért felelősséget garanciát nem tudunk vállalni !!! Kérjen ajánlatot falburkoló felrakásra közvetlen a gyártótól !!!

                                         LB-Knauf S1 Flex

Szálerősített ragasztó !!! Megfelelő szilárdságú, előkezelt, alapvakolattal ellátott falazatok, gipszkarton falak, nagyobb terhelésnek kitett cement- vagy gipszkötésű aljzatok borítására szolgáló kő-, kerámia- és cementkötésű burkolatok ragasztására kül- és beltérben. Padlófűtés és falfűtés esetén is használható. Nagyobb hőingadozásoknak kitett felületeken (pl. erkélyeken, teraszokon) valamint cement- és műgyanta kötésű kenhető vízszigeteléseken is alkalmazható. Különösen alkalmas nagy méretű burkolólapok (max. 90 cm oldalhosszúságig) ragasztására. Stabil, meglévő kerámiaburkolatokra történő közvetlen ragasztás beltérben megengedett.

Nálunk beszerezhető az S1 ragasztó és impregnáló szer is !!!

                                                                                            2D Technológia

2 dimenziós falburkoló díszköveink egyedülállóak a piacon és a látvány lenyűgöző. ezeket a falburkoló díszköveket  ( falburkolók linken ) 2D jelöléssel láttuk el. A díszkő felrakásnál el lehet dönteni, hogy világosabb színű legyen a falburkoló vagy sötétebb és ehhez csak meg kell fordítani a díszkövet és kész is az árnyalat váltás de feltétlen tartani kell az egységes, egybefüggő színt. Világos szín felül - sötét szín alul és a látvány döbbenetes lesz. Célszerű egyeztetni a megrendelővel a kivitelezés előtt az esetleges félreértések miatt. Minden vásárláskor megmutatjuk a látványt és a helyes felrakást minden 2D falburkoló díszkőnek.

                                                                                         Sarok kialakítása !!!

A referencia képeken látható, hogy a kialakított sarkok azok teljesen sziklásak és követik a szikla teljes formáját a befordulóknál is akár belső vagy külső sarokról legyen is szó. Minden háznál a sarkok méretei eltérőek így az általunk elvégzett módszerrel biztos, hogy méretpontos lesz a sarok. A vágott sarok részeket spaciális eljárással visszaszínezzük vagy megvásárolható szín azonos javítófesték. Előre gyártott sarokelemeknél előfordulhat, hogy nem fog jól kijönni a sor és vissza kell szedni a drága sarokelemet és méretre vágni hogy a sor jól jöjjön ki vagy a sor végén kell korrigálni. Ahogy mi képezzük ki a sarkokat gazdaságos, olcsóbb, méretpontos stb... Vagyis ha egy szabvány bejárati ajtóhoz akarunk sarokelemeket vásárolni mert be kell fordulni az ajtóhoz falburkolóval akkor kell 2 x 2méter magasságig vásárolni sarokelemeket ami hozzávetőleg 40db és 2 x 10.000.-ft = 20.000.-ft Ha a képen látható sarkokat magunk képezzük ki és nálunk 1m2-be 16 és 24 darab van akkor kiszámolhatjuk, hogy akár 8.000.- forintból is megtudjuk csinálni a befordulókat és akkor még nem is beszéltünk arról, hogy mennyi ajtó-ablak beforduló-oszlop lehet egy háznál vagyis rengeteget tudunk spórolni.

Impregnálás - Tisztítás:

  • nagynyomású vagy gőzmosó berendezések károsíthatják a felületet.
  • ha nincs impregnálva a falburkoló akkor esős-párás időben a nedvesség-por bejut a díszkőbe.
  • Impregnálás után a falburkolón egy láthatatlan védelem jön létre ami meggátolja a víz-por bejutását.
  • Az impregnálás színmélyítő hatással is jár így a falburkoló lényegesen szebb természetesebb lesz.

Megrendelés :

Minden esetben a rendelés csak abban az esetben jön létre ha a gyártó visszaigazolja a megrendelést. Megrendelőlapot email-en küldünk. A gyártónak joga van elállni a szerződéstől ha a megrendelő nem a megállapodás szerint teljesíti a fizetési kötelezettségét. Az elszállítást követően a termékért a megrendelő vagy szállító felel.

Min: 30% előleg megfizetése és a megrendelőlap beérkezését követően tudjuk feldolgozni a rendeléseket.

Termékeinket szakszerűen, szállításra alkalmas méretpontos dobozokban szállítjuk és adjuk át.

Házhozszállítás:

Falburkoló díszköveinket az egész ország területén házhoz visszük. Országos kiszállításnál a megrendelt díszkő teljes vételárát be kell utalni mert így tudjuk részben átvállalni a szállítási költséget és garantálni a fix költséget házhozszállításkor. Ha házhoz szállításkor a díszkő csomagolása sérült kérjük a raklap tartalmát átvizsgálni és esetleges sérült díszkövekről helyszínen jegyzőkönyvet kérni a fuvarozó cégtől hisz a telephelyünkről sértetlenül kerül feladásra a termék.

Megértésüket köszönjük.

​​Szállítási díjakért érdeklődjön mert minden esetben más és más a szállítási díj....

Garancia:

Mivel termékeinkben sok színárnyalat lehetséges és mivel díszköveink speciális betonból készülnek és a gyártási időpontok is változhatnak ez által befolyásoló tényező a homok, cement, kavics természetes adottsága ezért erre hivatkozva a garancia nem érvényesíthető. Minimális méreteltérés megengedettek a díszköveknél. A garancia nem érvényesíthető ha a termék nem volt megfelelően tárolva vagy nem megfelelő ragasztóval lett felrakva, előkészítve, impregnálva, kivitelezve, szállítva... A gyártó mások által elvégzett kivitelezésekért nem vállalja a felelősséget !!! Kültérben az időjárás hatására való tekintettel az esetleges természetes elszíneződésre reklamációt nem fogadunk el hisz valahol árnyékban van a kő valahol pedig esőnek kitéve így előfordulhat egy árnyalatnyi sötétedés esős napszakokban. A gyártásból adódó árnyalateltérések jobban kihangsúlyozzák a díszkő struktúráját, vonalvezetését és látványát. A más által rosszul kivitelezett munkákból adódó helyreállításokat, kiszámlázzuk a megrendelőnek.

Jogi nyilatkozat :

A sziklaforma.hu weboldal illetve annak tartalma vagy bármely részlete szerzői jogvédelem alá esnek. Ezen jogok kizárólag a sziklaforma.hu tulajdonosa jogosult. A sziklaforma.hu tulajdonosa előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldal tartalmát vagy részleteit bármilyen formában felhasználni. Vannak egyedi általunk készített saját formáink amiket kizárólag csak mi készítünk és gyártunk és írásos jóváhagyás nélkül nem másolható, forgalmazható és sokszorosítható. jogosulatlan felhasználás büntető és polgári jogi következményeket von maga után.